Frantech logo
Frantech logoVažnost zamene stolarije prilikom renoviranja stambenog prostora

https://www.freepik.com/free-photo/medium-shot-man-holding-drill_11106716.htm

Kada je u pitanju renoviranje stambenog prostora, postoji nekoliko segmenata na koje je potrebno obratiti pažnju. Kao jedan od najzahtevnijih procesa, i kada je u pitanju vreme a i novac se definitivno izdvaja zamena stolarije. Ipak, ceo ovaj proces može da prođe glatko ukoliko se odlučite za kvalitetnu stolariju koja će vam se isplatiti kroz nekoliko godina. Kao jedan od najznačajnijih rezultata nakon zamene stolarije se ističe ušteda novca jer se na taj način sprečava gubitak energije što se značajno odražava na računu. Ne treba zapostaviti i zvučnu izolaciju koja je izuzetno bitna ukoliko živite na prometnom mestu.

Povećanje energetske vrednosti

Ukoliko u vašem domu imate dotrajalu stolariju, velike su šanse da usled temperaturnih promena dolazi do značajnog gubitka energije. U zimskom periodu će ovo značajno da utiče na toplinu u vašem domu, dok će u letnjim mesecima biti teško održavati prijatnu rashlađenost prostorija. Upravo su ovo razlozi za povećane troškove grejanja i računa za struju i one situacije u kojima ne možete da shvatite odakle dolazi povećanje. Ukoliko želite da sprečite gubitak energije, jedini način za to je zamena stolarije što će dovesti do uštede kojom će se vaša investicija brzo isplatiti.

Lakše održavanje

Nove stvari su uvek lakše za održavanje, a upravo je takva situacija i sa stolarijom. U većini slučajeva se starija stolarija mora češće održavati i potrebno je paziti na sredstva za čišćenje koja koristite. Ukoliko koristite jaka sredstva koja imaju za cilj da uklone uporne mrlje, može se desiti da se ošteti boja ili drvo. Pored toga, stakla nikada ne možete da očistite u potpunosti jer usled temperaturnih promena, godina i čestog otvaranja, stakla poprime ogrebotine, mrlje i izgubi se sjaj. Kada je nova stolarija u pitanju, održavanje je jednostavnije jer zahteva samo lagano prebrisavanje.

Sigurnost i bezbednost

Kvalitetna ulazna vrata su najsigurniji način da obezbedite vaš dom od provalnika i nasilnog ulaska. Prilikom procesa zamene stolarije, treba obratiti posebnu pažnju i na ulazak u stan jer je ovo bitno ne samo kao estetski momenat, nego i kada je u pitanju bezbednost. Kada je u pitanju odabir stolarije, potrebno je pronaći kvalitetna aluminijumska vrata za stan koja su izdržljiva i ne propuštaju buku. Aluminijum je sve prisutniji materijal upravo zbog dodatnog pojačanja koje nudi i samim tim čini da vrata budu stabilna, sigurna i da dobro dihtuju.

https://www.freepik.com/free-photo/mother-son-looking-window_2915135.htm

Smanjeni troškovi održavanja

Sve što dugo traje, treba često da se popravlja i održava. Kada je u pitanju starija stolarija, ona zahteva više popravki, koje često mogu da budu situacija koja se ne može lako rešiti. U većini slučajeva je potrebno raditi popravke koje zahtevaju sređivanje ili zamenu okova ili čak i popunjavanje rupa u drvenoj stolariji. Ovo se rešava gitovanjem, koje nije uvek konačno rešenje jer ovaj premaz može da popuca, spadne sa stolarije ili da ne reši problem u potpunosti.

Zvučna izolacija

Mir i tišina su nešto što nema cenu i ovo je nešto na šta vlasnici nekretnina računaju kada je zamena stolarije u pitanju. Ukoliko želite da se osigurate da ćete imati potpuni mir i tišinu, neophodno je da zamenite stolariju. Na ovaj način sprečavate ne samo da zvukovi dopiru u vaš dom, nego i da se zvukovi iz vašeg doma šire u okruženju. U ovome će veliku ulogu da igra i kvalitet stakla te odaberite one prozore koji imaju višekomorno staklo. Na ovaj način postižete veći stepen zvučne izolacije što predstavlja jednu od glavnih prednosti zamene stolarije.

Zamena stolarije treba da bude jedna od prvih stvari prilikom renoviranja stambenog prostora. Ova promena će doneti samo značajno poboljšanje u vaš život i omogućiti vam da uživate u novom prostoru. Odaberite pravu stolariju kako biste bili sigurni da ste doneli pravu odluku.

Povezani članci

Related

Briga o zaposlenima: Pravo je vreme za tim bilding!

https://www.freepik.com/free-photo/business-people-teamwork_12162866.htm Bez obzira na to čime se bavite i koliko je vaša kompanija velika, morate uvek imati na umu da vaši zaposleni čine srž vašeg poslovnog uspeha. To su ljudi koji posvećuju svoje vreme i energiju...

opširnije