Frantech logo
Frantech logoModerna svakodnevnica: Estetski tretmani

U suvremenoj estetici, gdje se znanost i tehnologija spajaju s umjetničkim pristupom, kontinuirano otkrivamo inovacije koje donose mladolik izgled. U ovom članku ćemo vam predstaviti fascinantan svijet tretmana Dermapen, Mezoterapije, Pilinga i Microneedlinga. Detaljno ćemo istražiti kako ovi tretmani obnavljaju kožu, suprotstavljaju se znakovima starenja i pružaju svježinu i blistavost.

Estetski tretmani postaju sve popularniji u modernom društvu, a njihova važnost odražava se na različitim aspektima života i zdravlja. Ovi tretmani mogu značajno poboljšati izgled pojedinaca i pomoći im da se osjećaju bolje u vlastitoj koži. Povećano samopouzdanje može pozitivno utjecati na emocionalno i mentalno blagostanje, budući da osobe koje se dobro osjećaju u svojoj koži često manje pate od negativnih emocija.

Microneedling: što je to i kada se koristi?

Microneedling je popularna estetska procedura koja se koristi za tretiranje različitih kožnih problema i poboljšanje kvalitete kože. Ovaj tretman uključuje upotrebu posebnog uređaja poznatog kao Dermapen, koji koristi mikroiglice za stvaranje kontroliranih mikroperforacija ili mikrokanala na površini kože. Dermapen je specifičan uređaj za microneedling, dok je microneedling opći pojam za postupak koji uključuje korištenje mikroiglica za tretiranje kože. Važno je konzultirati se s dermatologom kako biste odabrali najbolji tretman za svoj tip kože.

Osnovna svrha microneedlinga je potaknuti prirodnu regeneraciju kože. Mikroperforacije koje se stvaraju tijekom tretmana potiču proizvodnju kolagena i elastina, dva ključna proteina koji održavaju kožu čvrstom, elastičnom i mladolikom. Povećana proizvodnja ovih proteina može smanjiti bore i poboljšati tonus kože.

Microneedling se često koristi za rješavanje različitih kožnih problema, uključujući ožiljke od akni, strije, hiperpigmentaciju, oštećenja od sunca i općenito poboljšanje teksture kože. Također se može koristiti za smanjenje pora na koži.

Mezoterapija

Mezoterapija je medicinska estetska procedura namijenjena rješavanju različitih kožnih i tjelesnih problema. Ova metoda uključuje primjenu malih količina aktivnih sastojaka poput vitamina, minerala, aminokiselina i drugih korisnih tvari izravno u srednji sloj kože poznat kao mezoderm.

Mezoterapija se može primjenjivati na licu, vratu, dekolteu i rukama kako bi se poboljšala hidratacija, tekstura i tonus kože. Injekcije aktivnih sastojaka osvježavaju i hidriraju kožu, pružajući joj blistav i mlađi izgled. Ovaj tretman može pomoći u smanjenju bora i sitnih linija na licu, često koristeći hijaluronsku kiselinu ili druge filere kako bi se ispunile bore i obnovila elastičnost kože.

Također, za probleme s opadanjem kose, mezoterapija može potaknuti rast kose i poboljšati zdravlje vlasišta putem injekcija na vlasištu.

Revitalizacija kože kroz piling 

Piling je metoda za revitalizaciju kože, uklanjanje mrtvih stanica i poboljšanje njezinog izgleda. Postoje različite vrste pilinga, uključujući mehanički, kemijski i enzimski piling. Važno je prilagoditi odabir pilinga tipu kože, budući da osjetljiva koža preferira nježnije opcije.

Rezultati pilinga uključuju glađu, svjetliju i blistaviju kožu te smanjenje pora, bora, ožiljaka od akni i hiperpigmentacije. Poboljšava i apsorpciju proizvoda za njegu kože.

No, treba biti oprezan jer pretjerivanje ili agresivan piling može uzrokovati iritaciju ili oštećenje kože. Stručna konzultacija s dermatologom preporučuje se prije odluke o tretmanu.

Povezani članci

Related

Terapeutske namjene antidepresiva

Antidepresivi predstavljaju grupu lijekova usmjerenih na ublažavanje simptoma depresivnih poremećaja i nalaze široku primjenu u liječenju raznih mentalnih stanja. Osim što su korisni u tretiranju depresije, antidepresivi se uspješno primjenjuju u terapiji anksioznih...

read more

Razumijevanje madeža: osnovne informacije

Poznavanje madeža: ključne informacije o njihovoj prirodi Madeži, također poznati kao nevusi, predstavljaju česte pigmentirane lezije na koži koje nastaju zbog nakupljanja melanocita, stanica koje proizvode pigment melanin. Ovi madeži dolaze u različitim bojama,...

read more