Frantech logo
Frantech logoKako biti u trendu kad je u pitanju uređenje kancelarijskih prostora

Kancelarijski prostor ima veliki uticaj kada je u pitanju obavljanje posla jer prostor u kom radimo utiče na naše raspoloženje. Postoji nekoliko bitnih stvari kada je u pitanju organizovanje prostora, spisak potrebnih stvari koje svaka kancelarija treba da poseduje, ali i trendovi koji se stalno menjaju i imaju za cilj poboljšanje kvaliteta obavljenog posla. Prostor treba da odiše udobnim nameštajem, kancelarijskim priborom, ali i malim kutkom koji će da podstiče na kreativnost kako bismo uvek bili spremni na sve što donosi novi poslovni dan.

Feng shui kao vodič

Princip feng shui uređenja prostora ima za cilj da iskoristi prostor koji opremamo i pomogne nam da izvučemo najbolje iz njega. Ovo je bitno i kada je kancelarijski prostor u pitanju te je neophodno obratiti pažnju na nekoliko stvari. Počnite od rasporeda nameštaja – svaki komad koji planirate da stavite treba da bude postavljen u skladu sa ovim principom. Rešite se nereda jer on negativno utiče na produktivnost i kreativnost i može da vas ometa u obavljanju posla. Izostavite stvari koje će vas ometati, poput nameštaja koji škripi, lošeg osvetljenja, nekvalitetne tehnike i neudobnog nameštaja.

Najbolja tehnika za rad

Tehnika je stvar koja se stalno menja i predstavlja jedan od najboljih pomagala, bez obzira na to kojim tipom posla se bavite. U svakoj kancelariji treba da se nađu osnovne stvari za obavljanje poslova – računar, štampač i skener – koji bi trebalo da budu poslednje generacije. U zavisnosti od tipa posla, opremite kancelariju i stvarima poput bele table, opreme za obavljanje konferencijskih poziva ili propratne opreme koja će vam olakšati posao. Napravite dovoljno prostora za sve ove stvari i organizujte prostor tako da uvek možete lako da se namestite za sastanak, konferenciju ili držanje prezentacije.

Oprema za posao blizu vas

Kada je u pitanju opremanje kancelarije, najbitniju ulogu igraju one sitnice koje će vam pomoći da neometano obavljate posao. Obratite pažnju da uvek imate vrhunski kancelarijski pribor koji možete da smestite blizu radnog stola kako bi vam uvek bio pri ruci. Napravite prostor za skladištenje blizu radnog stola i organizujte ga tako da je sve uredno složeno kako biste postigli i vizuelni efekat. Funkcionalnost dobre opreme može da vam pomogne prilikom obavljanje posla ali će i sav vaš neophodni materijal učiniti dostupnim prilikom održavanja sastanaka kako bi oni prošli uspešno.

https://pxhere.com/en/photo/930014

Udoban nameštaj je bitan

Zamislite da provedete ceo dan sedeći na neudobnoj stolici i radite za stolom koji nije adekvatan za vas. Upravo su ovo razlozi zašto je odabir kvalitetnog i udobnog nameštaja izuzetno bitan. Najbitniji elementi su sto i stolica, i oni treba da budu udobni, kvalitetni i odgovarajuće visine kako biste izbegli neudoban položaj tokom celog dana. Obratite pažnju i na sitnice kao što su mogućnost podešavanje visine stolice, da li ona poseduje točkiće kako biste lako mogli da se pomerate, visinu stola, broj fioka, kao i da li će nameštaj biti odgovarajuće veličine za vašu kancelariju.

Unesite dašak svežine

Biljke igraju važnu ulogu u svim prostorijama u našem okruženju i kancelarijski prostor nije izuzetak. Jedna od prednosti biljaka jeste da one predstavljaju brzo osveženje prostorije, a ukoliko se odlučite za biljke u boji, one mogu da budu pravo osveženje prostora. Pored toga, već je poznat i zdravstveni uticaj koji biljke imaju na one koji borave u prostoru, te pronađite biljke koje su pravi oplemenjivači vazduha kako biste poboljšali njegov kvalitet u prostoriji. Poigrajte se sa rasporedom u prostoriji i unesite malo boje isvežine koje će imati pozitivan efekat na vaše raspoloženje.

Trendovi se stalno menjaju, ali kada pronađete sistem i raspored koji vam odgovara, vrlo brzo ćete biti u prilici da samo dopunjujete i oplemenjujete svoj radni prostor. Kancelarija je mesto za ra,d ali isto tako treba da bude i prostor u kom ćete se osećati prijatno.

Povezani članci

Related

PRIPREME ZA DRŽAVNU MATURU IZ MATEMATIKE

Državna matura iz matematike jedan je od završnih ispita čijim polaganjem maturanti potvrđuju da imaju zadovoljavajuće znanje iz matematike stečeno srednjoškolskim obrazovanjem. Matematika je jedan od tri glavna predmeta koja se polažu na maturi te stoga učenik može...

read more