Frantech logo
Frantech logo5 razloga zašto je projektni menadžer jedno od najbolje plaćenih radnim mjesta

Svaki vlasnik tvrtke sanja o trenutku kad će trebati što manje reagirati na (neplanirane) situacije u poslovanju. Projektni menadžer može mu značajno pomoći pri tome što je jedan od razloga zašto je to vrlo dobro plaćeno radno mjesto. Evo u čemu sve projektni menadžer može pomoći:

  1. Ubrzava komunikaciju između odjela

Za glatko poslovanje iznimno je važna komunikacija, pogotovo ona unutarnja. Projektni menadžer stvara most između odjela jer mu se svi zaposlenici mogu obratiti za pomoć, a on treba dobro poznavati njihov posao kako bi im mogao pomoći i ubrzati proces donošenja odluka.

  • Zna postaviti prioritete

Posao projektnog menadžera dolazi s visokim stupnjem odgovornosti jer on mora znati upravljati zadacima i rokovima te postavljati prioritete kako bi sve bilo izvršeno kvalitetno i na vrijeme. To olakšava posao zaposlenicima, ali i ulijeva povjerenje klijentima jer znaju da netko nadgleda svaki korak projekta.

  • Optimizira procese

Projektni menadžer je savršena osoba za eliminiranje korporativnih procesa koji usporavaju i koče razvoj tvrtke te s druge strane kreiranje procesa koji će taj razvoj ubrzati i donijeti vrijednost. Dok organizira raspored i zadatke u sklopu projekta, on ima priliku ispitati sve detalje koji se mogu poboljšati.

  • Uspostavlja otvorenu komunikaciju

Da bi projekti bili uspješno i na vrijeme završeni, projektni menadžer se brine da se prave poruke pošalju u pravo vrijeme i stignu do svih kojih se tiču. On komunicira sa zaposlenicima i članovima tima te stvara s njima veze koje će pomoći kvalitetnoj odradi projekta.

  • Ubrzava vrijeme reakcije na potrebe klijenata

Projektni menadžer je najčešće u malim tvrtkama osoba koja predstavlja most između zaposlenika i klijenata. Obje strane mogu mu se obratiti sa svojim potrebama i zato projektni menadžer smanjuje vrijeme reakcije na problem. Time povećava povjerenje klijenata i njihovo zadovoljstvo uslugom.

Projektni menadžer nije lak posao jer nosi veliku odgovornost, no upravo zato je to zvanje vrlo traženo i dobro plaćeno.

Povezani članci

Related

PRIPREME ZA DRŽAVNU MATURU IZ MATEMATIKE

Državna matura iz matematike jedan je od završnih ispita čijim polaganjem maturanti potvrđuju da imaju zadovoljavajuće znanje iz matematike stečeno srednjoškolskim obrazovanjem. Matematika je jedan od tri glavna predmeta koja se polažu na maturi te stoga učenik može...

read more